Przepis na : sałatka
Wiele razy widziałam zdjęcia przedstawiające sałatkę Cobb i choć na każdym wyglądała pięknie, to jakoś nigdy nie ciągnęło mnie by jej spróbować. Pewnie ten brak zainteresowania wynikał z tego, że jadłam podobne sałatki, tyle, że w wersji mieszanej (tutaj składniki układa się w rzędach obok siebie), więc nie miałam poczucia, że nie próbując jej, coś tracę. Ale… kiedy tylko jej spróbowałam, w głowie pojawiła się myśl, że koniecznie muszę zrobić ją ponownie, bo jest przepyszna. Że jednocześnie jest to coś m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...