
Przepis na : kolacja
Tym razem mam dla Was przepis na wykwintne danie z okoniem morskim, z dodatkiem fig , winogron, melona, młodych listków szpinaku, pomidorków koktajlowych i kolorowej marchewki . Proste w przygotowaniu, a niezwykle efektowne. Przygotowanie: 30 min. Smażenie: 5 min. Porcja dla 2 osób : ● 1 okoń morski (600- 800 g) ● 100 g młodych listków świeżego szpinaku ● 100 g melon kantalupa ● 4 fioletowe figi ● 1 kiść ciemnego winogrona ● 50 g fioletowej marchwi ● 50 g żółtej marchwi ● 1 czerwona cebula ● 1 fenkuł ●... czytaj dalej...

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...