Sernik wiedenski- cheesecake

Sernik wiedenski- cheesecake

Sernik wiedenski- cheesecake

 Sernik ktory zawsze sie udaje :)Skladniki :1 maslo 1 kg  startego sera8 jaj1 1/3 szkl cukru3-4 lyzki maki ziemniaczanejbakalie wdlg uznania Wykonanie:Bialka - ubijamy, na sztywna piane.Zoltka , cukier, maslo I make ziemniaczaną - ubijamy na puszysta mase Bialka - ubijamy, na sztywna piane.Do masy zoltkowej dodajemy powoli ser, caly czas ubijajac .Gdy polaczymy mase z serem, na jednolita mase- czas na piane z bialek. Bialka dodajemy do ciasta, mieszamy powoli drewniana lyzka, ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

SmakiEdytySmakiEdyty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser, pieczenie, sernik, ciasto, jajko, przepisy na święta, mąka, mak, cukier, wielkanoc, ciasto z białek , ciasto z masa, ciasto z makiem, ciasta z masa, puszyste ciasto, sernik pieczony, lubię serniki

Inne przepisy z Smaki Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
gin, 29 grudnia 2013 21:58:52

Klasyka :) Pyszny musiał być :)

Edyta B, 29 grudnia 2013 23:41:34

powiedzialabym , ze rozplywa sie w ustach-jak ptasie mleczko :)