Zupa cukiniowa z rukolą

Zupa cukiniowa z rukolą

Zupa cukiniowa z rukolą

Zapraszam na smaczną zupę idealną na tę porę roku. Piękny zielony kolor zawdzięcza dodatkowi rukoli. Rukola dodała również nieco pikantności zupie. Polecam Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 500 g cukinii 100 g rukoli 1 łyżka masła 1/2 l bulionu sól, pieprz oraz: ulubiony makaron Przygotowanie: Myjemy i osuszamy wszystkie warzywa. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w małą kostkę, odstawiamy. Cukinię obieramy, wyjmujemy pestki i ścieramy ją na tarce o dużych oczkach. Rukolę kroimy w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.