Baba to nieodzowny element wielkanocnego stołu. Baba musi być i kropka. Dlatego dzisiaj propozycja świetnej świątecznej baby drożdżowej z migdałami i pomarańczami, którą wykonacie szybko i bezproblemowo. Pyszna, aromatyczna, miękka i wilgotna – nie żartuję. Przepis oczywiście „z wąsem” ze starych notatek Składniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 cukier waniliowy 4 łyżki masła 3 łyżki cukru 3 jajka 10 dag płatków migdałów (około 1 szklanka) 6 dag drożdży 1 szczypta soli 1 pomarańcza 5-6 łyżek cukru pudru ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...