Przepis na keks makowo-migdałowy znalazłam w notatkach mamy. I chociaż ta nazwa kompletnie nie zgadza się z moim wyobrażeniem ciasta zwanego keksem – bo ten powinien być napchany bakaliami – to skład tego ciasta jest tak bogaty, że w sumie może zostać keksem ? Keks makowo-migdałowy jest wilgotny i przepyszny – idealny na święta . Spróbujcie koniecznie ? Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: ¾ szklanki cukru 150 g miękkiego masła 5 czubatych łyżek mąki tortowej 4 duże jajka 1 łyżka cukru waniliowego 2 średnie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...