Prażone jabłuszka do jabłecznika 2015

Prażone jabłuszka do jabłecznika 2015

Prażone jabłuszka do jabłecznika 2015

Prażone jabłka to jedne z przetworów które robię co roku, by potem raczyć się zimą pysznymi smakołykami. Jabłuszka idealnie pasują do biszkoptu , a na to bita śmietana i polane czekoladą . To jedna z moich propozycji .   Diamantowa Kuchnia  przesłała mi do wypróbowania cukier trzcinowy żelowy wiec wypróbowałam i jeszcze dokupiłam 2,5 kg  . Polecam , jest dobry , a to najważniejsze . Składniki : jabłka duże 10 kg  cukier żelujący trzcinowy Diamant 6 x 500 g (w zupełności starczy do jabłek ) Wykonan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Joanna GralikJoanna Gralik

Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, słoik, przetwory, jabłka prażone, tarta z jabłkami, bita śmietana, czekolada, biszkopt, ciasto 3 bit, tarta, ciasto, biszkopt idealny, ciasta z jabłkami, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto 3 bit na biszkopcie, pyszne ciasto

Inne przepisy z Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.