Podpłomyki według Joanny

Podpłomyki według Joanny

Podpłomyki według Joanny

Coś innego do pochrupania, wiadomo to nie chipsy , Jednak dzisiejszego popołudnia zostały zastąpione jako przekąska. Składniki: mąka chlebowa Młynomag    300 g drożdże świeże 15 g woda ciepła około 1 szklanka( w trakcie się okaże ile potrzeba)  szczypta soli  Dodatkowo: bazylia 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka zioła prowansalskie 1 łyżeczka  szczypta soli  oliwa z oliwek do posmarowania placków Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę chlebową i sól. Do cieplej wody wkła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.