Muszle faszerowane fenkułem i ricottą

Muszle faszerowane fenkułem i ricottą

Muszle faszerowane fenkułem i ricottą

Natchnienie dziś miałam więc na obiad podłam muszle makaronowe nadziewane farszem. Rodzince smakowało jak dla mnie to największa nagroda :) Uśmiech i zadowolenie  to coś najcudowniejszego. Składniki: muszle 35 szt ricotta 500 g szpinak świeży 20listków parmezan 100 g sól i pieprz do smaku czosnek 3 ząbki sprasowany szynka wieprzowa 200 g Dodatkowo: masło 50 g mąka 2 łyżki mleko 2 szklanki sól i pieprz do smaku fenkuł ( natka z dwóch bulw) ser żółty 200 g Wykonanie: Makaron gotujemy al dente, przepłukujemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Autor

Joanna GralikJoanna Gralik

Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szynka, szpinak, makarony, makaron, obiad, drugie danie, makaron z serem, szynka gotowana, makaron z szynką, makaron ze szpinakiem, makaron z patelni, dania z makaronem, obiad z makaronem, makaron na obiad, pieczeń z szynki, pieczona szynka

Inne przepisy z Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.