Azerbejdżan - Azerski plow zapiekany w lawaszu (Shakh Plov)

Azerbejdżan - Azerski plow zapiekany w lawaszu (Shakh Plov)

Azerbejdżan - Azerski plow zapiekany w lawaszu (Shakh Plov)

Przepis na : obiad

Przepyszny, aromatyczny plow zapiekany w chrupiącym laqaszu w stylu azerskim! Shakh Plov Składniki (4-5 porcji): - kilka płatów lawasza (najlepszy naprawdę będzie lawasz, ale jeśli nie mamy pod ręką, można zastąpić tortillą) - 350g ryżu (użyliśmy brązowego basmati) - 300g dyni (użyliśmy mrożonej) - 1 starta marchewka - 1 ząbek czosnku - 5 łyżek oleju - łyżka rodzynków - 2 łyżki pokrojonych w kostkę suszonych moreli - 2 łyżki płatków migdałowych - łyżka posiekanych orzechów włoskich - szklanka bulionu - 2 łyżk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.