Zielone tajskie curry z bazylią to potrawa, która od pierwszej łyżki przenosi mnie w gorące i pachnące aromatami ulice Bangkoku. Uwielbiam intensywny smak pasty curry, łagodność mleczka kokosowego i świeżość liści bazylii dodanej tuż przed podaniem. Zielone tajskie curry z bazylią To danie jest jak podróż – choć zostaję w kuchni, czuję się, jakbym odwiedzał Tajlandię. Jeśli chcesz, abym przygotował podobny przepis lub zrealizował kulinarny projekt dla Twojej marki – skontaktuj się ze mną. Historia i pochodz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...