Roti z Kurczakiem Tikka Historia i Pochodzenie

Roti z Kurczakiem Tikka Historia i Pochodzenie

Roti z Kurczakiem Tikka Historia i Pochodzenie

Roti z Kurczakiem Tikka Historia i Pochodzenie Historia RotiRoti, czyli cienkie indyjskie placki, mają swoje korzenie w starożytnych Indiach. Już w czasach Imperium Maurjów (ok. 322-185 p.n.e.) spożywano podobne placki, które były podstawowym elementem diety mieszkańców subkontynentu indyjskiego. Tradycyjnie roti przygotowywano z mąki atta (pełnoziarnistej), wody i odrobiny soli. Pieczone na rozgrzanej patelni tawa, placki były lekkie, łatwe w transporcie i idealne jako dodatek do dań curry. Dziś roti jest znan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.