Kremowa jajecznica

Kremowa jajecznica

Dla wielu osób mogłoby się wydawać, że jajecznica jest banalnie prosta do zrobienie, że wystarczy wlać olej, wbić jajka, wymieszać i gotowe. Nic bardziej mylnego, jeśli chcesz zjeść naprawdę dobrą, kremową jajecznicę, poświęć jej chwilę czasu, włóż, w to co robisz odrobinę uczuć, a wtedy zobaczysz różnicę. Zapraszam na kremową jajecznicę, przełamaną lekko kwaśną sałatą lodowa o posmaku orzecha włoskiego i słodkiej prażonej cebuli . – 2 – 15 minut – Składniki 6 jajek 40 g masła Szczypiorek 0/5 papr...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.