Krem Katalonia

Krem Katalonia

Krem Katalonia Krem Katalonia jest uważany za jeden z najstarszych deserów na świecie, a jego początki sięgają Cesarstwa Rzymskiego. Od tamtej pory, jego skład praktycznie się nie zmienił. A przepis na krem, pojawia się w średniowiecznych książkach kucharskich z XVI wieku. Chociaż mój Krem Katalonia, ciut się różni od oryginału, ponieważ brak palnika spowodował, że nie mogłem i nie miałem czym przypalić cukru na powierzchni kremu. Więc jeśli oczywiście posiadasz palnik cukierniczy, posyp górę kremu cukrem i z...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.