Herbata Orientalna Historia i Pochodzenie Herbata indyjska z mlekiem, znana jako „chai,” to napój o głębokich korzeniach w indyjskiej kulturze. Choć herbata nie wywodzi się z Indii, to właśnie ten kraj stał się jednym z największych jej producentów, a indyjskie wersje chai zyskały popularność na całym świecie. Historia Herbaty Indyjskiej Herbata pojawiła się w Indiach na większą skalę w XIX wieku za sprawą Brytyjczyków, którzy szukali alternatywy dla chińskich plantacji. Odkryto, że Indie – zwła... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...