Frittata Włoski sposób na czyszczenie lodówki

Frittata Włoski sposób na czyszczenie lodówki

Frittata kontra Omlet.Frittata jest smażona powoli na małym ogniu, podczas gdy omlet jest smażony szybko na wyższej temperaturze. Omlety podawane są na gorąco prosto z patelni, dodatki do omleta są najczęściej dodawane na górę omleta, i całość jest, składam lub zwijana. Frittata jest najpierw smażona na patelni, później zapiekana w piekarniku, dodatki są wcześniej smażone, jajka miesza się z serem, ziołami i zalewa podsmażone dodatki.Frittata często podawana jest w temperaturze pokojowej, co czyni ją idealną do z...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.