Drożdżówka z różnymi owocami i kruszonką to klasyk polskiej kuchni. Sprawdź historię, oryginalny przepis krok po kroku i ciekawostki o tym wypieku. Drożdżówka z różnymi owocami i kruszonką – tradycja i smak Drożdżówka z różnymi owocami i kruszonką Historia drożdżówki Drożdżówka z owocami to jedno z najbardziej rozpoznawalnych ciast kuchni polskiej. Jej korzenie sięgają czasów, gdy drożdże stały się popularnym dodatkiem w wypiekach w Europie Środkowej. Drożdżówka z różnymi owocami i kruszonką W Polsce... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...