Polędwiczki glazurowane miodem

Polędwiczki glazurowane miodem

Polędwiczki glazurowane miodem

Wieprzowe polędwiczki w chińskim wydaniu, Można podać z ryżem , doskonale pasują do nich pikantne marynaty, np. cebulki w occie, papryka , korniszony. Składniki 700 g polędwiczek wieprzowych 1/4 szklanki sosu sojowego jasnego 3 łyżki miodu płynnego 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 łyżka ziaren sezamu Przygotowanie   Mięso po umyciu osuszyłem, włożyłem do miseczki. Sos sojowy wymieszałem ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku, natarłem mięso, wstawiłem do lodówki na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, polędwiczki, polędwiczka, sosy, polędwiczki wieprzowe, marynaty, imbir, papryka, ryż, dania chińskie, polędwiczki wieprzowe w sosie, kuchnia chińska, polędwiczki w sosie, mięsa pieczone, ryż po chińsku, sos do ryżu

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.