Barszcz czerwony - zabielany

Barszcz czerwony - zabielany

Barszcz czerwony - zabielany

Przepis na : obiad

Składniki: 0,5 kg żeberek 4 szt. marchewki 3 szt pietruszki 1 mały seler 5 szt. buraków 1 cebula 5 szt. średnich ziemniaków 10 ziarenek ziela angielskiego około 20 ziarenek pieprzu czarnego 3 listki laurowe 5 łyżek octu śliwkowego 3 łyżki octu z białych winogron 200 g śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej sól  Sposób wykonania: Mięso dokładnie płuczemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy zimną wodą (około 3,5 l ). Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy szumowiny (szarą pianę która powstanie na wierzchu wywaru)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.