Zakwas na czerwony barszcz

Zakwas na czerwony barszcz

Zakwas na czerwony barszcz

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Właściwości lecznicze zakwasu docenią wszyscy mający problemy zdrowotne. Zakwas buraczany można popijać na surowo lub zrobić z niego domową pyszną zupę.   Składniki: pół kilo buraków kilka ząbków czosnku łyżka soli liść laurowy ziele angielskie woda Buraki obieramy i kroimy w plastry. Upychamy do dużego słoika razem z przyprawami i zalewamy po brzeg gorącą osoloną wodą. Odstawiamy słoik przykryty ściereczką na tydzień w temperaturze pokojowej. Powstającą na wierz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.