(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Właściwości lecznicze zakwasu docenią wszyscy mający problemy zdrowotne. Zakwas buraczany można popijać na surowo lub zrobić z niego domową pyszną zupę. Składniki: pół kilo buraków kilka ząbków czosnku łyżka soli liść laurowy ziele angielskie woda Buraki obieramy i kroimy w plastry. Upychamy do dużego słoika razem z przyprawami i zalewamy po brzeg gorącą osoloną wodą. Odstawiamy słoik przykryty ściereczką na tydzień w temperaturze pokojowej. Powstającą na wierz... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...