Przepis na : obiad
Groch w parze z kapustąA dokładnie groch z kapustą ale nie taki wigilijny tylko gotowany na parze. Oczywiście latem używamy młodej kapusty. Oczywiście można też w tradycyjnych garnkach. Składniki: opakowanie suszonego grochu (łuskanego) główka kapusty przyprawy: sól, pieprz, cząber, majeranek, liść laurowy koperek olej Groch płuczemy i namaczamy przed gotowaniem na minimum 12 godzin. Kapustę myjemy, obieramy z wierzchnich liści. Kilkoma dużymi liśćmi układamy dno pojemnika do gotowania na parze. Resztę kapust... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...