Smaki dzieciństwa pamięta się najlepiej. Moja mama w dzieciństwie często robiła mi smażone bułeczki na patelni. Dziś sama jestem mamą i również robię swojej córce takie śniadanko. Składniki: bułeczki 1-2 szt.jajka ok.0,5-1 szklanki mleka cynamon masło cukier puder do posypania dżem W miseczce roztrzepuję jajko i dodaję do niego mleko. Ilość zależy od tego ile bułek chcemy zjeść;-) Można dodać również odrobinę cynamonu dla smaku. Kromki bułki bądź połówki kajzerek moczę w przygotowanej masie ja... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...