Pasta jajeczna z awokado – bez majonezu, a tak samo pyszna i treściwa jak tradycyjna. Mój śniadaniowy ideał – doskonała propozycja np. jeśli na śniadaniu macie gości lub np. robicie dzieciakom kanapki do szkoły – pasty wychodzi bowiem dość sporo. U mnie podana w bajglach – pasta może być podana jako sałatka, dip lub właśnie jako smarowidło do pieczywa. Pasta jajeczna z awokado: 2 duże, dojrzałe awokado 8 jajek 1 mała cebula szalotka lub dymka 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...