Przepis na : obiad
Letnie obiady to nie lada wyzwanie. Gdy upał doskwiera, nie chce się ani jeść, ani gotować. Warto skorzystać z sezonowych, świeżych produktów. Najlepiej sprawdza się wtedy najprostsza klasyka – kto nie pamięta maminych ziemniaków z jajkiem sadzonym? U mnie ten klasyk w nieco urozmaiconej wersji – z ukochaną fasolką szparagową zamiast mizerii. Młode ziemniaczki po upieczeniu są jeszcze lepsze, a towarzystwo pesto sprawia, że danie nabiera zupełnie innego charakteru. Szczególnie polecam z pesto kol... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...