Babka zebra to ciasto z mojego dzieciństwa, robione często przez moją Mamę. Tradycyjnie babka zebra była u nas robiona na całych jajkach i z dodatkiem oranżady, jednak paski zawsze wychodziły mniej lub bardziej żółte. W moim dzisiejszym przepisie nie znajdziecie żółtek. Nie znajdziecie też kakao. Powodów jest kilka. Babka zebra na białkach jest bielsza, a mi zależało na osiągnięciu większego kontrastu pomiędzy jasnym a ciemnym kolorem. Zamiast kakao jest zbożowa kawa Inka, która nadaje bardziej eleganckiego po... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...