Przepis na : obiad
250 g świeżych liści szpinaku 2 ząbki czosnku 1 jajko 200 g mąki żytniej (typ 2000) 200 g mąki pszennej (typ 650) sól morska pieprz Składniki pozwalają na wykonanie 4 porcji obiadowych. Przygotowanie. 1. Szpinak: Szpinak dobrze opłukać pod zimną bieżącą wodą i pozostawić na sitku do odcieknięcia. Do blendera lub wysokiego naczynia dodać 1 jajko, 2 ząbki czosnku oraz łyżeczkę soli morskiej i pieprz do smaku. Miksować dodając partiami liście szpinaku. Na początku będzie to sprawiać trochę problemu, jednak późni... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!
Czytaj dalej...