Mikołajkowe Ptysie z bitą śmietaną

Mikołajkowe Ptysie z bitą śmietaną

Mikołajkowe Ptysie z bitą śmietaną

150 g mąki pszennej 200 ml wody 100 g masła 4 jajka 2 łyżeczki cukru szczypta soli bita śmietana: 200 ml 30% śmietanki 4 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: 1. Ciasto. Przesianą mąkę gotujemy z wodą i masłem. Dodajemy cukier oraz szczyptę soli. Całość energicznie mieszamy. Po zagotowaniu odstawiamy na 5 minut do wychłodzenia. Następnie dodajemy po kolei jajka, ciągle mieszając. Masa powinna mieć gęstość budyniu. Tak przygotowane ciasto umieszczmy w rękawie cukierniczym. 2. Formowanie. Na wyłożoną papierem do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pij soki wyciskane

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję