Sałatka śledziowa z pieczarkami. Tu użyłam pieczarek marynowanych, jednak smakowo nie stoi na przeszkodzie by dodać pieczarki pokrojone w plastry i podduszone na oleju. O tej sałatce mogę tylko powiedzieć, że zyskała uznanie w moim domu i wśród młodzieży. Polecam w takim razie zrobić taką! Składniki: * 8 płatów śledziowych a'la matias *1 puszka kukurydzy * 8-10 łyżek marynowanych pieczarek w plastrach * 1 cebula czerwona * 4 jajka ugotowane na twardo * 6 ogórków kiszonych średniej wielkości * majonez (gęs... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.