1,5 kg kapusty kiszonej 0,6 kg poszatkowanej kapusty białej 2 duże cebule 0,5 kg mięsa wołowego 0,5 kg kiełbasy podwawelskiej 100g pikantnego chorizo 60 g suszonych grzybów leśnych (namoczonych w gorącej wodzie) 1 listek laurowy 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżka czystego domowego smalcu do obsmażania przyprawa do bigosu (sól, pieprz, tymianek, cząber) mąka pszenna Kapustę kiszoną namaczamy w zimnej wodzie. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i szklimy na oleju. Dodajemy białą kapustę i podsmażamy 2 minuty. Przekładamy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...