Przepis na : obiad
Pyszne danie z nutą pikanterii, które skradnie serca wszystkich zwolenników smaków kuchni meksykańskiej. Osobiście uwielbiam, a nawet podchodzę do dań kuchni meksykańskiej z pewnym sentymentem, ale o tym już poniżej, w krótkiej historii o fasoli czerwonej Kidney firmy Bonduelle. Z kuchnią meksykańską i fasolą czerwoną Kidney Bonduelle zetknęłam się po raz pierwszy i zaprzyjaźniłam na stałe, gdy chodziłam do liceum. Historia ta jest dosyć zabawna, bo głównym bodźcem do tego był... zakup mikrofalówki przez moi... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...