Przepis na : kolacja
Ostatnio u mnie buraczkowo, uwielbiam takie młode, słodkie z dodatkiem prawdziwej owczej fety. DLA 2 Osób: - 10 małych młodych buraczków - 100 g fety owczej - 10 oliwek zielonych - 2 średnie cebule - 2 średnie pomidory malinowe - 1 ogórek konserwowy - 150 g jogurtu naturalnego - sól, pieprz - 1 duży ząbek czosnku - 2 łyżki octu jabłkowego Buraki wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki octu jabłkowego. U mnie trwało to 30 minut. Potem pozostaw je w wodzie, aż się wystudzą. Obierz je i pokrój w ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne