Ramen to klasyk kuchni japońskiej. Zazwyczaj przygotowanie tego dania w klasycznej formie zajmuje dużo czasu. Tutaj prezentuję formę prostą, szybką i bardzo smaczną. Wyjątkowa zupa na bazie mleka sojowego. Print Szybki ramen na mleku sojowym Course Zupa Cuisine Japońska Keyword chilli, jajko, makaron ryżowy, miso, mleko sojowe, ramen, sos sojowy, zupa Prep Time 15 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 35 minutes Servings 4 porcje Calories 438 kcal Ingredients Mięso 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 4 ząbki czos... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...