Wytrawne galette z pomidorami, ricottą, ziołami, pistacjami i miodem U wielbiam, kiedy inspirują mnie kreatywni, wspaniali ludzie, którzy tworzą piękne rzeczy. Ten przepis pochodzi od Any ( blog www.theawesomegreen.com). Ana jest mega zdolna i wspaniale gotuje. Na jej stronie można znaleźć mnóstwo pięknych wegetariańskich i wegańskich dań, na które chętnie skusiłby się niejeden zatwardziały mięsożerca. Ta tarta to była moja miłość od pierwszego wejrzenia. Wiedziałam, że ją zrobię, bo to było pewne, ż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Kuchnia to zdecydowanie moje ulubione miejsce.
Na moim blogu znajdziesz moje autorskie potrawy, klasykę w nieco innym wydaniu, a także dania, które jadłam lub podejrzałam i które mnie zachwyciły.
Zapraszam Cię w podróż po moich ulubionych smakach- czasami bardzo lokalnych, a czasami całkiem odległych. Moja kuchnia nie ma nazwy, ani miejsca na mapie. To moje codzienne poszukiwania, inspiracje, odkrywanie nieznanego.
To moja pasja. To moje emocje. To ja.
Zapraszam Cię do mojego stołu.