Masa makowa, pojawia się dość często o moich przepisach, jednak też często mnie prosiliście o sam przepis. Proszę bardzo, to masa, którą jeszcze przygotowywała moja babcia i używamy ją do różnych świątecznych wypieków. Składniki 250 g maku 2 białka szczypta soli 1 szklanka cukru kilka kropli olejku migdałowego 100 g skórki kandyzowanej pomarańczy 20 g płatków migdałów Przygotowanie: Mak wsypujemy do rondla i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 15 min. Jeżeli pływają jakieś brudy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...