Przepis na : śniadanie
Masz ochotę na coś szybkiego, a jednocześnie totalnie pysznego? Pasta jajeczna z fetą to strzał w dziesiątkę! Wystarczy feta, jajka, odrobina pieprzu i… 10 minut w piekarniku. A potem? Na chrupiący bajgiel, do tego wędzony łosoś i gotowe! Idealne śniadanie, które zrobisz w 2 minuty – nie ma lepszego startu dnia! Składniki: Ser feta 4 jajka odrobina oliwy pieprz Przygotowanie: Do naczynia żaroodpornego wylewamy odrobinę oliwy. Na środek wkładamy ser feta. Wbijamy 4 jajka. Dopr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...