Szakszuka ze szparagami

Szakszuka ze szparagami

Szakszuka ze szparagami

Przepis na : kolacja

Szakszuka ze szparagami to nasz śniadaniowy hit tegorocznego przełomu wiosny i lata. Robimy ją bardzo często na śniadania lub kolacje, tym bardziej, że obecnie ceny pomidorów pozytywnie zaskakują. Do zrobienia dobrej szakszuki niezbędne są również jajka od szczęśliwej kury, a użyte przyprawy zmieniamy w zależności od tego, jaka z nich wpadnie nam w ręce. Szakszukę lubimy doprawiać wędzoną papryką, chili, świeżym tymiankiem lub rozmarynem, więc każdy z Was szakszukę ze szparagami może doprawić według swoich... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.