Przepis na : obiad
Kurczak teriyaki to pomysł na szybki i smaczny obiad w orientalnym stylu. Do jego zrobienia nie trzeba wcześniej marynować mięsa. Wystarczy wrzucić je na gorący sos i dusić kilkanaście minut, aby przeszło ono smakami i aromatami użytych składników. Do przygotowania kurczaka teriyaki użyliśmy jasnego i ciemnego sosu sojowego, ale można wykorzystać tylko jeden z nich. W naszej wersji tej potrawy proponujemy dodać groszek cukrowy, który nie tylko wzbogaca jej smak, ale także kontrastuje z ciemnym kolorem mięsa i so...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...