Tak jak napisałam w nazwie, jest to wyjątkowo wilgotny makowiec otulony dwoma biszkoptami. Wilgotna jest nie tylko masa makowa, ale też same biszkopty, które nasączone są słodzonym mlekiem (podobnie jak w cieście tres leches ). Święta lada moment, więc łapcie poniższy przepis i koniecznie z niego skorzystajcie. Ciasto jest długo świeże, dzięki nasączeniu nie wysycha szybko. Wykorzystujemy tu gotową masę makową, czyli coś dla osób ciągle zabieganych, które nie mają czasu na długie siedzenie w kuchni. Ten ma... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...