Sezamki to smaki mojego dzieciństwa. Był okres, kiedy ich nienawidziłam, ale z czasem stały się jednym z moich ulubionych przysmaków. Sezamki z tego przepisu są chrupiące, słodkie, a smakiem zbliżone do tych sklepowych. Tuż po upieczeniu twardawe, ale na drugi dzień miękną. Gorąco polecam! Składniki: 200 g sezamu 200 g cukru 1 łyżka miodu 2 łyżki wody Przygotowanie: Na początku przygotować dwa arkusze papieru do pieczenia i odstawić je na bok. Sezam podprażyć na suchej patelni do zezłocenia, ostudzić.... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...