Pamiętacie popękane ciastka czekoladowe ? Dzisiaj przedstawiam Wam ich cytrynową wersję. Czy lepszą...sami oceńcie :) Mocno schłodzone ciastka obtacza się w cukrze pudrze, który podczas pieczenia pięknie pęka na ciasteczkach. Musi je wypróbować! Składniki: (na ok. 20 sztuk) Ciasto: 50 g białej czekolady 2 łyżki masła 1 jajko 80 g cukru starta skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego lub soku z cytryny ok. 180 g mąki pszennej (należy kontrolować jej ilość,... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...