Pepparkakor

Pepparkakor

Pepparkakor

Pepparkakor Szukając świątecznych inspiracji na pierniczki, trafiłam na te oto pochodzące ze Szwecji cieniutkie, kruche i mocno imbirowe pepparkakor. Różnią się zdecydowanie od naszych  puszystych i mięciutkich (przynajmniej z założenia) pierniczków,  dlatego też postanowiłam, je wypróbować. I muszę przyznać, że wciągają tak bardzo, że nie można skończyć na jednym, czy dwóch. Składniki: 160 g miodu 100 g cukru 120 g masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki zmielonych goździków 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My sweet a life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Mysweetalife

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierniczki, ciasto, imbir, świąteczne przepisy, piernik, pierniczki świąteczne, ciasta z masa, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche

Inne przepisy z My sweet a life

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.