Jajka 🍳 w Święta Wielkanocne to podstawa, musi z ich udziałem być przynajmniej jedna potrawa 🍴. Są dania tradycyjne i nietypowe, mniej lub bardziej „jajowe” 🍳. Proponuję danie nietypowe, mocno jajowe 🍳. Tartę na cieście z jajami 🍳, z masą jajeczną 🍳 z zielonymi dodatkami 🍀, wykończoną przepiórczymi jajkami 🍳, z serowymi kosteczkami ⃞. Ciasto do niej z pieprzem zielonym przygotowałam, dzięki temu ostrości 😈 nadałam. Tak nietypowo, ale słonecznie ☀, kolorowo 🌈 . Składniki: ciasto na tarte o średnicy 30 c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.