Krem z pieczonego czosnku, porów z groszkiem i camembert

Krem z pieczonego czosnku, porów z groszkiem i camembert

Krem z pieczonego czosnku, porów z groszkiem i camembert

Krem z czosnku i porów jest wyjątkowy i bardzo kremowy. Czosnek po upieczeniu stracił na swej ostrości, a wino nadało wytrawności. Groszek pasuje tu idealnie i dzięki swojej słodyczy zupa ta smakuje genialnie.   Składniki: 2 duże główki czosnku, 2 cebule (ok. 150 g), 150 g pora, 1 łyżka posiekanego tymianku, 3 łyżki oleju rzepakowego, 100 ml wytrawnego wina białego, 700 ml bulionu, 100 g groszku zielonego, już przygotowane "Na Parze" Bonduelle, sól himalajska do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

por , groszek, zupa, ser, krem, camembert, mielone, zupa krem, warzywa, bez pieczenia, zupa krem z groszku, krem z pora, pieczeń z mielonego, ser biały, warzywa na patelnie, mielone z warzywami

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.