Szybki i smaczny dodatek do obiadu. 1 pęczek rzodkiewek sól, pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny śmietana Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Dodać do rzodkiewki i wymieszać. czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...