Serek topiony

Serek topiony

Serek topiony

Kiedyś już robiłam taki domowy serek topiony ....tym razem skorzystałam z przepisu Dominiki ..no i znów mi nie wyszedł taki jakbym chciała...ale może następnym razem się uda.. 250 g twarogu tłustego 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5  łyżeczki soli 1 jajko koperek Twaróg rozdrobnić włożyć do garnuszka, dodać sodę i sól – utłuc tłuczkiem do mięsa. Dodać jajko i wymieszać, pogrzewać przez 15 minut, doprowadzając mieszankę do 60 stopni, cały czas mieszając.Na koniec dodać posiekany koperek i wymieszać.Przeł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.