Dziś wpis tak na szybko.Ostatnio jakaś leniwa się zrobiłam ,tak więc i nawet placuszki zrobione na szybko. 1 średnia cukinia 1-2 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego około 5-6 łyżek mąki pszennej koperek pieprz ziołowy Cykoria sól Cukinię umyć, odciąć końcówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać solą i przełożyć na sitko ,pozostawić na około 15-30 minut. Następnie dokładnie odcisnąć cukinię, dodać sól, pieprz, koperek, jogurt naturalny oraz jaja.Wymieszać i na koniec dodać mąkę w taki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...