
Zrobiłam swój domowy makaron z dodatkiem mąki krupczatki..no i trza było jakoś jego wykorzystać...no i zrobiłam makaron ze szpinakiem, takim świeżo zerwanym z działki..oj pysznie było. 20 dkg mąki pszennej 20 dkg mąki krupczatki typ 450 Polskie Młyny 4 jajka 1-2 łyżki Polskiego Oleju rzepakowego 1/4 łyżeczki soli Obie mąki wysypać na blat, zrobić dołeczek i wbić jajka , wlać olej i wsypać sól.Wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać lekko mąką lub wlać odrobinę wody.Ciasto rozwałkować na jak najcieńsze placki [ podsyp... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...