Przepis na : deser
Tak – jestem tą szczęśliwą osobą, która posiada drożdże. Uwielbiam się z nimi bawić Uwielbiam gdy dzięki nim zachodzą te przedziwne reakcje, dzięki którym drożdżówki są wspaniałe i pachnące, rogaliki wdzięczą się cudaśnie a chleb znika po 1 godzinie od upieczenia. Polecam Wam dzisiaj drożdżówki z serem. Nie powiem Wam ile zjadł mąż za jednym posiedzeniem przed talerzem, bo ja mu nie liczę, ale duuuużo Składniki na ciasto (mi wyszło 16 drożdżówek): 1/2 kostki drożdży (50 g) 1 szkl ciepłego mleka 40 g cukr...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...