Danie z jednego garnka, czytaj jednej patelni :) Jeżeli pozostała Wam ugotowana kasza gryczana, to ten przepis jest idealny. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby ugotować kaszę gryczaną specjalnie do tego dania ;) Kaszy w tym daniu towarzyszą papryka, szpinak i jajko sadzone. W sam raz na lekki obiad lub kolację. Gorąco polecam! Składniki na 2 porcje: przepis z bloga Chlebem i solą 1 woreczek kaszy gryczanej 1 czerwona papryka 2 jajka duża garść szpinaku 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...