Przepis na : obiad
Ostatnio w jednym z popularnych sklepów pojawiły się świeże makarony. Tagiatelle, parpadelle i inne. Bardzo je polubiłam za smak oraz za to, że się szybko gotują – tylko 3 minuty. Niestety mają jedną wadę – mają bardzo krótki termin ważności i należy je trzymać w lodówce. Ale to nie problem, jeśli planujecie taki makaron od razu przygotować. Ja dziś proponuje kolejne szybkie danie – danie w 5 minut – dla tych wszystkich pracusiów :) Tagiatelle z łososiem, groszkiem w sosie lekko cytrynowy... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...